perjantaina, tammikuuta 19, 2007

Löytöjä kirppikseltä

EDITOINTIA 20.1. 22.44:
Puut ovat menneet kaupaksi, Mipelle. Kiitos kaikille kiinnostuksestanne!
Kävin kiertelemässä yhdellä paikallisella kirppiksellä keskiviikkona. Noh, oikea löytöhän sieltä tuli tehtyä: vyyhdinpuut, melko vanhanoloiset sellaiset. Ja kaiken lisäksi, ei yhdet vaan kahdet!Kyllä, siellä kuvissa ne on molemmat! Nappasin tosiaan molemmat sieltä talteen, ei tällaisia usein, ainakaan näin edullisesti, löydy... (älkää välittäkö sotkusta taustalla... No tuossa näkyy oikeastaan vain mun neulonta-sohvannurkka....)

Koska en itse tarvitse kaksia vyyhdinpuita, nämä toiset ovat nyt sitten myynnissä. Itse maksoin niistä 12 euroa. Nämä ovat tosiaan vanhat, puiden liitokset ja niitä pitelevät rautalangat ovat paikoin huonokuntoisia. Lisäksi yksi kohta oli kokonaan rikki, laitoin siihen väliaikaisen ratkaisun....Vähän se natisi liitoksissaan, mutta sain mitattua maksimihalkaisijan. Siis niin suurelle kuin uskalsin tämän asettaa, halkaisija on 84 cm -> insinöörimatematiikalla maksimi-vyyhdin mitaksi tulee 2,64 m.Tuolleen suppuun ne menee kuin sateenvarjon mekanismi.Puiden kiinnitys pöytään tai muuhun tasoon toimii näin, vähän niinkuin jotkut työvalaisimet: tuohon väliin taso, ja sitten kiristetään tuollaisella ruuvilla.Samanlainen ruuvimekanismi kiristää vyyhdin koon halutulle kohdalle.Kun rautalangat vaihtaa uusiin ja laittaa ne kauniisti, ehkä vähän pesaisee puita, niin tästä tulee hyvä! Jos kiinnostuit, laita kommenttia! Myyn, voin myös vaihtaa lankaan mahdollisesti tai johonkin muuhun kivaan (esim. keräntekolaitetta minulla ei vielä ole), tarjoa! Hyväksyn tarjoukset aika-/kiinnostavuusjärjestyksessä. Jos täällä ei kiinnostusta ilmene, niin laitan sitten nämä huutonettiin.

Toimitus kädestä-käteen onnistuu ainakin Lahden alueella ja (tietyissä) ympäristökunnissa, Itä-Suomessa ainakin Lieksa-Joensuu-akselilla sekä mahdollisesti yhteisten tuttujen kautta... Myös postilla, luonnollisesti postikuluja vastaan.

Lisäkuvia tietyistä kuvakulmista saa pyytää, samoin tietoja, minun tietämykseni ja kännykameran mahdollisuuksien rajoissa.

2 kommenttia:

mirzu kirjoitti...

Minä olisin kiinnostunut! 15e + postikulut maksaisin tänne pk-seudulle, ellei toimitus ihan onnistu :)

Sähköposti on mirzu at lonien piste net :)

Maiju kirjoitti...

Moiks!
Jos laitat sähköpostiosoitteesi niin voin laittaa sulle Shettiksen ohjeen tulemaan :)

 
Kävijälaskuri
Laskuri lisätty 3.1.2006