maanantaina, tammikuuta 07, 2008

Matkatyö tosiaan

Sain viikonloppuna valmiiksi säärystimet, jotka aloitin joskus ehkä marraskuussa kun tarvitsin jonkun kivan ja helpon matkakäsityön.

No mitä hän sitten aloitti matkakäsityökseen? Mustasta ohuesta langasta ohuehkoilla puikoilla palmikoita sisältävän parillisen neuletyön, jonka palmikkokaavioita täytyy seurata melkeinpä rivi kerrallaan, ja lisäksi, ensimmäistä neuloessa täytyy pohkeeseen päästyä vähän väliä sovittaa, jotta tulisi oikean kokoinen ja jotenkin merkitä missä kohdin on tehty lisäyksiä.... Kun sitten lopulta saa työn valmiiksi, täytyy vielä saada aikaiseksi toinen samanlainen! Nyt ei ihan tainnut olla matkakäsityön ajatus hallussa....

Näitä on siis neulottu hyvin pitkälti kotona kohdevalaisimen alla ja silmä tarkkana. No ensi kerralla paremmin, heh! =D

Jotta uskoisitte että valmista on tullut, ja jos vielä kaipaatte lisäselvitystä siitä ettei tämä vuodenaika sovi neulojille, tässäpä kuvaa:Eikö ookkin hienot. Lanka on mustaa Nallea, menekki 119 g ja 3 mm puikoilla painelin tehdä. Koska palmikosta ei oikein meinaa saada selvää, niin tässä kuva ohjeesta:Tuollainen palmikko menee siinä kummankin säärystimen edessä, muuten ovat sileää neuletta. Kaavio on kirjasta Lesley Stanfield: The Knitting Stitch Manual.

Nyt täytyisi kehittää jokin uusi "matkatyö" (ehkä vähän helpompi kuin tämä) jos vaikka huomenna pääsisi neulekokoukseen! =)

3 kommenttia:

Teija kirjoitti...

Ne on hienot :D Ehkä jokin vaaleampi lanka ensikerralla jne... ? :)

kramox kirjoitti...

kiitos, kivaa uutta vuotta sinullekin :)
olin juu, pitkästä aikaa. oli miullekin uusia kasvoja.

Lotta kirjoitti...

Moikkelis, tulin heti tänne kommentoimaan kun huomasin että harkittit hivenen niitä mustia Tangoja :). Eli ilman muuta vaihdan, mites vaihdetaan? Posti on aika kallis, mutta en tiiä miten oon seuraavan kerran tulossa edes Helsingin suunnalle.

Jos edelleen kiinnostaa, niin ota yhteyttä, lottamattila @ gmail.com. Jussia mulla ei oo, Nallesta tykkään kovasti tehdä sukkia, varmasti löydetään joku sopiva vaihdokki :).

 
Kävijälaskuri
Laskuri lisätty 3.1.2006