lauantaina, maaliskuuta 31, 2007

Siivoajan sukat

No ensinnäkin sellaista, että vähän korjasin tuota boleron ohjetta hihan osalta.

Tänään olen siivoillut anopin kanssa ja palkkioksi hänelle lahjoitin Nalle Colorista sukat. Ne olivat jo lähes valmiit, toisesta sukasta puuttui vain muutamia kerroksia. Sukista senverran että ne on varpaista aloitettu ja niissä on tiimalasikantapäät, lanka on Nalle Coloria. Neuloin 3,5 mm puikoilla ja langanmenekki oli 56 g.Minulle kävi vähän kurjasti yhdessä jutussa ja eilen menin anopin luo lohdutettavaksi, mm. syömään. Siellä sitten kahveja odotellessa neuloin tuollaista sukkaa. Niistä oli tulossa sukat itselleni, mutta anoppihan innostui ihastelemaan niitä oikein toden teolla, sekä väriä että sitä että sukat ovat niin ohuet että niitä voisi käyttää ihan normaalikengissäkin, niinpä päätös oli helppo. Itselleni saan sukat myöhemminkin.

Tänään anoppi tuli, edelleen lohdutuksena, siivoilemaan kämppää kanssani, ja lopuksi annoin palkkioksi hänelle mukaan valmiit sukat. Lisäksi tietenkin ohjeistuksen: nämä eivät ole koristeeksi tarkoitettu, niitä saa ihan tosiaan käyttää ja et varmaan ole käyttänyt edellisiäkään sukkia jotka annoin... Niinkuin ei ollutkaan käyttänyt, koska ne ovat kuulemma liian hienot ettei niitä raaski käyttää. Sanoin kyllä silloinkin että ne on ihan käyttösukat eikä mikään koriste. Ja huomautin että luuletko että lähiaikoina tulee kutsuja juhliin, joissa pukukoodina on "hienot villasukat"?? No, onpahan lahjottu.Tein sukat siis eilisiltana loppuun ja askartelin niihin tuollaisen paperikääreen, vitsi miten professionaalilta rupesi yksi sukkapari tuntumaan! Kääreessä lukee langan ja sen ominaisuuksien lisäksi pesuohjeet sekä sukkaparin nimi: Siivoajan pinkki palkkapäivä.

2 kommenttia:

Anne K-R kirjoitti...

Siivoajan pinkki palkkapäivä! Hyvä nimi. :-)

Tuo on muuten miullekin tuttu juttu, että anoppi ei raaski käyttää tekemiäni sukkia. Jos sukissa on kirjontaa tai pitsiä, niin ne ovat kuulemma liian hienot käytettäväksi. Olen koittanut sanoa, että jos kuluvat, niin sittenhän miulla on hyvä syy tehdä uusia.

Teija kirjoitti...

Teen sitä Novitan Pirta-langasta.Tähän asti ohje on ainakin täsmännyt. Teen hihoja nyt, neulon pisemmät kuin ohjeessa. Malli on kyllä tosi kiva, mietin jo jämälankaprojektia samasta ohjeesta.

 
Kävijälaskuri
Laskuri lisätty 3.1.2006