maanantaina, maaliskuuta 13, 2006

Uudet tulokkaat

Ensinnäkin, kuva siskostani, verkkoponcho ja teinix-vaatteet päällään. Aika ihq!

Sitten näytän minkälaisia tulokkaita toin maailmalta kotiin tänään; ensinnäkin jussilankaa, ja sitten: viininpunaiset upeat (keino)
nahkasaappaat! Ihanat, eikö?

Olen tehnyt viimeaikoina yhdelle koulukaveri-pojalle villasukkia, kun se kerran niitä vitsillä pyysi... Naurattaa välillä tuo insinööri-raukka... =)

Kun neuloin koulussa sitä hihatinta (joka ei ole taas edennyt riviäkään kun on ollut noita mielenkiintoi- sempia...) niin tämä kyseinen valtteri tuli kysymään että mitäs mä kudon. Sanoin että tää on tämmöinen, hmm.. hihatin.

"Että mikä?"


No niinkuin, tästä tulee hihat.

"ahaa... Teetkö sä sitten ihan villapaidan?"


eikun tästä tulee hihat...

"niin niin mutta että kai sä teet sitten sen paidankin."


ei kun tää on ihan vaan ne hihat. insinöörin pään päälle jäi pyörimään muutamia kysymysmerkkejä.... =D =D =D


ja nyt kun teen sille niitä sukkia,

("sellaiset tummansiniset jos sais....")

niin neuloin sinne sekaan kirkkaan pinkin raidan!! =D =D tänään koulussa se oli aivan innoissaan kun pääsi kokeilemaan niitä. Ja (tuleva) insinööri kun on, niin oli sitten kiinnostunut siitä kantapään käännöksestä.

(teen ihan tavallisen kantapään ja olen aloittanut varren neulomisesta, harjoittelen sitä varpaista aloitusta ja tiimalasikantapäätä sitten omissa sukissani, jotka nekin toteutuslistalla ovat...)

sain kantalapun neulottua ja ryhdyin tekemään sitä käännöstä, hetken katseltuaan insinööri alkoi kysellä kiinnostuneena että niin tosiaan, mitenkäs se käännös oikein tehdään, mahtaa olla mielenkiintoinen juttu... sanoin että joo, tää onkin melkein valmis jo, että tällanenhan tämä.....! =D =D kylläpä oli ihmeissään!

neulojat tekee kaikenlaisia temppuja joita edes insinöörit eivät pysty käsittämään! =D =D =D sellaista hauskuutta tänään.

3 kommenttia:

laurakoo kirjoitti...

Ihanat saappaat!

Mun oma tuleva insinörttini on alkanut ymmärtää aikas paljon neulomisjutuista. Raukkaparkaa on koulittu kovalla kädellä sietämään joka paikassa lojuvia lankoja ja neulelehtiä, sohvalta peppuun tökkääviä puikkoja ja keskeneräisiä töitä joita pitää siirtää varoen, ettei silmukat putoo.

Oon huvittanut itseäni ajatuksella, et neuloisin esmes isäukolle oikein miehisen väriset sukat, mut punaisilla raidoilla. Sais sanoo, et niistä tulee sit minut mieleen :) Pitäisköhän se..? Insinörtti ei ehkä pitäis..

KatiO kirjoitti...

Moi!

Taikajakku neulotaan ihan tasona. Ensin tehdään kavennusrivejä kolme kertaa tasaisin välein, sitten neulotaan suoraa noin 30 cm ja sen jälkeen levennysrivejä tasaisin välein. Molemmin puolin suoraa osuutta poimitaan silmukoita hihaa varten.

En muista noita silmukka määriä, mutta muistaakseni niitä taisi olla jotain 250? alussa. En ole ihan varma.

Zausa kirjoitti...

Mä neuloin isälle joskus aikoinaan joululahjaksi villasukat jotka oli väriltään tummanharmaat ja joita koristi piristyksenä (lähinnä siis mun)kirkkaanpunainen kärki. Kovaan käyttöön sukat kuitenkin pääsivät, ei haitannut punainen kärki menoa yhtään.

Ja mitä tohon insinöörijuttuun tulee niin useampi naisinsinöörikin oli kummissaan siitä että mitä tapahtuu kun firman virkistysmatkalla bussissa neuloin villasukkiin kantapäätä.

 
Kävijälaskuri
Laskuri lisätty 3.1.2006