perjantaina, maaliskuuta 10, 2006

Kämmekkään ohje

Anonymous kyseli ohjetta tuolle kämmekkäälle pari viestiä alempana, joten... lankana on Novita Wool neliraita, jonka nyt melkein kaikki tuosta tunnistaakin.Luo 57 s (tai muu 3:lla jaollinen määrä) ja jaa puikoille siten, että myös jokaisella puikolla on silmukoita 3:lla jaollinen määrä (esim. 15-15-12-15). Alkuun tuli neulottua pari-kolme kerrosta sileää, mikä nyt vähän harmittaa, koska se rullautuu...voihan sitä neuloa vaikka resoria aluks, niin ei rullautuisi. Työssä silmukat kannattaa ajatella aina kolmen silmukan sarjoina.

Sitten alkaa tuo kierre:
1. kerros:
neulo 1. s oikein, ota toinen silmukka apupuikolle työn eteen, neulo kolmas silmukka oikein, neulo silmukka apupuikolta oikein. Toista tätä kolmen silmukan sarjaa koko kerros.
2. kerros:
kerros sileää.

3. kerros: neulo 2 ekaa silmukkaa oikein, ota 3. s apupuikolle työn eteen, neulo seuraava silmukka oikein, neulo silmukka apupuikolta oikein. Toista taas koko kerroksen ajan. Huom! Siirrä viimeisen puikon viimeinen silmukka vielä uuden kerroksen ekaksi ja se eka 4. puikon vikaksi.
4. kerros: kerros sileää.

Eli tuossa tuo apupuikolla käyvän silmukan paikka siirtyy aina yhden eteenpäin: ensin se oli 2. silmukka, nyt 3. silmukka. Tämän jälkeen 1. silmukka.

5. kerros: Ota eka silmukka apupuikolle työn eteen, neulo 2. silmukka oikein, neulo silmukka apupuikolta oikein, neulo 3. silmukka oikein. Toista.
6.kerros:
kerros sileää.

Sitten ollaankin taas siinä tilanteessa että apupuikolle siirtyy kolmen silmukan sarjoista aina 2. silmukka, eli ohje alkaa alusta, 7. kerros = 1. kerros jne.Peukalon paikalle neuloin 11 s 4. puikon keskellä apulangalla, ja työn lopuksi neuloin peukalontyngän myös tuolla samalla tyylillä kiertäen, mutta muuten ihan samalla tavalla kuin normaalin lapasen peukalo.

Toista kämmekästä teen vastakkaiseen suuntaan kiertäen, eli apupuikko jätetään aina työn taakse, muuten sama ohje.

Paitsi että se kohta, kun siirretään puikon ekan ja edellisen puikon vikan silmukan paikkoja kerrosten vaihtuessa, eri suuntaisen kierteen vuoksi täytyy silmukat vaihtaa jo siirtokerroksen alussa, eli: kun olet siirrellyt 2. silmukat apupuikolle ja olet sen jälkeisellä sileällä kerroksella, siirrä jo tämän sileän kerroksen vika silmukka seuraavan kerroksen ekaksi ja se eka sileän kerroksen vikaksi. Muuten siihen puikkojen vaihtumiskohtaan tulee vähän kömpelön näköinen siirto...

Ei se oikeasti juurikaan erotu sieltä, mutta perfektionisti mikä perfektionisti....

Toivottavasti on tarpeeksi selkeä ohje, jos ei, niin lisäapuja voi kysellä täällä blogissa (mielellään kyllä aina tuoreimman postin kommenteissa...) Paljon kevätmieltä kaikille!

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos paljon, kun jaksoit näpytellä ohjeen! Sitten vain lankakauppaan =).

Raisa kirjoitti...

=) eipä mitään! kiitos vielä kehuista!

 
Kävijälaskuri
Laskuri lisätty 3.1.2006