keskiviikkona, heinäkuuta 04, 2007

Lomailenko...?

Tässä alkaa jo melkein tuntua siltä kuin olisi suorastaan lomalla!

Viikonloppuna oli mieheni synttärit tuolla maaseudun rauhassa, niitä järjestellessä ja sitten siivotessa on kulunut aikaa. Ensi viikonloppuna taas juhlitaan, matalalento siis jatkuu! Olen neulonutkin, ja lukenut ja ottanut aurinkoa. Mutta olen minä silti vaikka minne ehtinyt.

Uskon löytötori
Netissä bongasin huhun että Vääksyssä Uskon löytötorilla olisi hauska lankahylly, halvat hinnat ja... sepä se riittikin, sinne! Olihan siellä lankoja, aika paljonkin tuon kokoiseksi. Novitaa, mutta hauskaa oli, että sieltä löytyi myös jotain vanhempia lankoja ja eriä, joita ei marketeista enää oikeastaan saa. Siellä oli esimerkiksi Tangoa, siis sitä vanhempaa, joka on huomattavasti pehmeämpää kuin tämä uusi Tango Fani. Sitä oli kuitenkin vain paria väriä, jotka eivät minuun iskeneet. No jokin iski kuitenkin...

Siinä on joulunpunaiset sukat ja ruisleipäsukat (joku oli blogissaan nimennyt tuosta ruskeasta Nalle Colorista tehdyt ruisleipäsukiksi, ja sellaiselta ne kyllä näyttivätkin..) ja kerä valkeaa Samosta, sekä valkeaa Maxia 4 kerää. Maxi on aika paksua puuvillasekoitelankaa, ja käsittääkseni sitä ei enää saa oikein muualta.

Alennusmyynnit
Jotain kivoja vaatteita tuli sieltä henkkamaukasta kotiin kannettua, kyllä nyt taas kelpaa. Niistä ei kuvia, koska tämä ei ole muotiblogi (jotka muuten on tosi hauskoja, olen intoutunut niitäkin lukemaan)

Kirjasto
Nyt kun sain taas jotain kouluhommia kesän alussa valmiiksi, kävin viskaamassa aineistona lainassa olleet kirjat takaisin. Olihan ne mulla olleet jo varmaan puoli vuotta.... Samalla lainasin sitten jotain uusia, tällainen saalis tällä kertaa:Kirpparit
Lahden keskustan suosikkikirpparini ei petä minua oikeastaan koskaan. Muutenkin tykkään käydä kirppiksillä, ja nyt saldona Hollolasta oli tällaista oranssia lankaa rullissa:Siitä voisi neuloa vaikka huiveja, aika ohutta lankaa se on. Mutta kukahan osaisi kertoa, minkä ihmeen kepukan niiden lankojen mukana ostin? Tuo näyttää itse veistetyltä, Samos-kerä on kuvassa mukana kokoa hahmottamassa. Tuo oranssi lankakerä ei oikein mahdu kepukkaan, tai ainakaan se ei siinä pyöri.... Että mikä ihme!!??

9 kommenttia:

muoriska kirjoitti...

Hmm tuo kepukka voisi olla haarukkapitsin tekoon..

Helmis kirjoitti...

Samaa mäkin äänestän, eli haarukkapitsihaarukka se varmaan on.
Meidän käsityöpiirissä oli jollain tuollainen talvella mukana, kun tekivät haarukkapitsihuiveja. Omistaja osasikin tosi näppärästi kieputella sitä sylissään. Itse asiassa tarkoitus olis pyytää joku taitava nikkari veistämään noita vähän lisää, mäkin haluaisin tuollaisen puisen.

(Tuossahan sitten tulee tavallaan raja vastaan, kuinka pitkää haarukkariviä voi tehdä, kun sitä systeemiä ei saa toisesta päästä irti, vaan se pitää nostaa tuolta yläpäästä. Tai voihan sitä silti jatkaa, kun on ottanut edelliset lenkit talteen.. - no niin, pohdiskelin tässä samalla itsekseni vähän pitempäänkin...)

Raisa kirjoitti...

No sehän se! Kiitos paljon kummallekin (miten tuo ei tullut itselle mieleen...) =D =D

laura koo kirjoitti...

Mulla oli sukat tuosta ruskeakirjavasta, mut Isoveljestä ja joku nimitti ne kommenteissa ruisleipäsukiksi.

Ihania löytöjä oot tehnyt. Kun bongaa jostain noita vanhempia, ni ihan hirviä novitahulluus iskee aina tällekin.

Bäle kirjoitti...

Yritin jättää kommentin, mut ei onnistunut, onnistuukohan tää?

Bäle kirjoitti...

Jee, onnistu, nii sitä vaan, et missäköhän päin suomee se vääksy on?

Raisa kirjoitti...

Bäle, Vääksy on Lahdesta n. 25 km pohjoiseen päin, vanhaa nelostietä nyk. 24-tietä. Kaunis kanavakaupunki, kanavan kautta kulkee vesireitti Päijänteeltä Vesijärveen.

Anonyymi kirjoitti...

Huh,
Saimpas luettua koko blogisi läpi!
Oi että sinulla on kyllä käsityötaito ja puikot pysyy kädessäsi!
Olen sinulle hieman kade, kun tunnut tekevän paljon ja vähässä aikaa.
Jatka toki sillä linjalla, käsityöt kunniaan!

-Nainen26v-

Raisa kirjoitti...

Nainen26v, kiitos kommenteistasi! Vastasinkin jo tuonne syyskuun boleropostiin joihinkin kysymyksiin. Tule toistekin! =)

 
Kävijälaskuri
Laskuri lisätty 3.1.2006